FoU Campus Västervik söker vetenskaplig ledare

Dina arbetsuppgifter

I uppdraget som vetenskaplig ledare ingår att tillsammans med FoU-ansvarig på Campus Västervik att initiera planera, rekrytera relevant personal och skriva avtal kring forskningsprojekt adekvata för praktiken.

Du kommer att initiera uppdragsutbildningar/kurser inom välfärdsområdet, hålla dig uppdaterad kring vad som händer nationellt inom välfärdsområdet genom exempelvis kontakt med Sveriges kommuner och landsting, Socialstyrelsen och socialdepartementet samt förmedla detta till berörda verksamheter. Du kommer även att bevaka relevant forskning, söka forskningsmedel, bereda beslut om forskningsstrategier och identifiera teman och inriktningar för forskningsmiljön samt leda seminarieverksamhet för berörd personal. En annan viktig del i arbetet innebär att stärka banden mellan utbildning och forskning på Campus Västervik samt mot det Socialpedagogiska programmet Högskolan Väst.

Din kompetens

För att lyckas i din roll behöver du ha erfarenhet från välfärdsområdet samt en forskarexamen inom beteende- eller samhällsvetenskap. Du har god pedagogisk erfarenhet liksom erfarenhet från arbete med forskning- och utvecklingsarbete. Det är angeläget att du har erfarenhet av att leda grupper, att samordna olika former av forskningsaktiviteter samt leda olika typer av seminarieverksamhet och workshops. Det kräver att du har en god kommunikativ förmåga, en förmåga att inspirera andra aktörer till att genomföra mångvetenskapliga samarbeten där du har nytta av dina goda nationella nätverk. Det är meriterande om du har kommunal erfarenhet.

Eftersom de personliga egenskaperna är mycket viktiga i denna roll behöver du vara kreativ, initiativtagande, självgående samt ha god samarbetsförmåga. För att nå framgång behöver du också ha god förmåga att kommunicera muntligt, ha ledarskapsförmåga, vara tydlig och strategisk.

B-körkort är ett krav.


Anställningsform

Tidsbegränsad, 50%


Tillträde

2019-01-01 till 2020-12-31 med möjlighet till förlängning.


Sista ansökningsdag

2018-07-01
Publicerad 2018-05-31

Webbansvarig: Märit Malmberg Nord