FoU Helsingborg söker projektsamordnare

 

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Forsknings- och utvecklingsenheten för social hållbarhet, FoU Helsingborg, har funnits sedan mars 2014. Med grund i forskning har enheten som främsta uppdrag att främja och bidra till arbetet med social hållbarhet i Helsingborgs stad.

FoU Helsingborg styrs efter stadens vision 2035 och ägs av fem förvaltningar: Socialförvaltningen, Skol-och Fritidsförvaltningen, Arbetsmarknadsförvaltningen, Vård- och omsorgsförvaltningen samt Miljöförvaltningen.
FoU Helsingborgs primära aktivitet är att tillsammans med stadens förvaltningar och akademin koordinera och driva forsknings- och utvecklingsprojekt. För 2019-2022 kommer enheten ansvara för att driva ett forskningsprojekt kring ökad Livskvalitet i Helsingborg Stad. Vi söker nu en projektsamordnare som kan bistå oss med arbetet att skapa bättre livskvalité för Helsingborgs invånare.

 

Arbetsuppgifter

Rollen innebär att du kommer arbeta nära FoUs projektkoordinator och projektledare, förvaltningarnas verksamheter, samt forskare i de delprojekt som bedrivs inom ramen för den större forskningssatsningen. Du ansvarar primärt för att samordna och administrera delprojekt mot övergripande projektmål. Detta innebär blanda annat att administrera projektmöten, vara den kommunikativa och samordnande länken mellan delprojektens forskare och arbetsgrupper, utforma avtal, skriva projektansökningar, bidra till innehåll/sammanställa och granska projektrapporter etc.

FoU Helsingborg är en liten enhet och därför behöver du kunna vara flexibel och vid behov även ta hand om arbetsuppgifter som ligger utanför dina huvuduppdrag.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har :

Relevant högskoleutbildning motsvarande minst kandidatnivå

Dokumenterad erfarenhet av att administrera och leda projekt

Dokumenterad erfarenhet av att ha arbetat tvärvetenskapligt/tvärsektoriellt

Vi ser det som en merit om du har:
-erfarenhet av att skriva projektansökningar
-arbetat i offentlig/kommunal verksamhet
-arbetat inom akademin eller tillsammans med forskare

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta med människor och utvecklingsarbete i projektform. Du är en driven, initiativrik och strukturerad person med goda analytiska och organisatoriska egenskaper. Självklart har du hög social kompetens då tjänsten kräver att du arbetar med många olika verksamheter och forskningsdiscipliner, och du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Erfarenhet krävs.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning:   Heltid

Tillträde efter överenskommelse.
Projekttjänst med möjlighet till förlängning.

Tidsbegränsad till:   2021-05-31


Vill du veta mer?

Läs hela platsannonsenPublicerad 2019-09-19

Webbansvarig: Märit Malmberg Nord